Formació per alumnes

Acció directa sobre alumnes de l'educació postobligatòria

L’acció directa sobre els alumnes de l’Educació Postobligatòria de RUAHVIVA, està pensada per aportar eines d’autoconeixement i de consciència als adolescents i joves. Durant 10 anys he estat professor de Biologia de Secundària, i m’he adonat que ensenyem moltes coses que els alumnes no usaran mai més, i que en canvi, hi ha molts continguts relacionats amb el dia a dia que no s’ensenyen o no s’hi aprofundeix massa, i no per mala intenció, sinó simplement perquè no les hem après per nosaltres mateixos. 

Em refereixo sobretot a aquells continguts relacionats en l’àmbit de l’autoconeixement i en el dels vincles. Són en realitat una sèrie de coneixements i capacitats que en part s’adquireixen a partir de l’acció tutorial o de la implicació puntual d’algun dels altres membres de l’equip docent. És evident que tots els professors de secundària tenen prous coneixements per poder impartir la seva matèria, però en canvi no és tan evident que tinguin integrats coneixements i capacitats relacionats amb la gestió emocional, l’autoconeixement, la resolució de conflictes, afrontar situacions complicades,…simplement perquè, com deia abans, no les han treballat en ells. Per això, aquest projecte està pensat per donar suport i per aprofundir en l’acció tutorial que a més sovint es veu limitada per ràtios elevades i per poca disponibilitat de temps.

En el meu cas, per interès personal, m’he format durant els 10 anys que he exercit de professor de secundària en eines vinculades a l’acompanyament terapèutic, l’autoconeixement, el treball corporal i en una espiritualitat pràctica allunyada del dogmes i  de moralitats, pensada per portar-la al dia a dia. Tota aquesta formació que era en principi per a mi, ha acabat sent la meva passió, i l’interès per compartir-ho i ensenyar-ho ha fet que hagi deixat la Biologia i hagi engegat aquest projecte, per així aportar el meu granet de sorra  a fer que aquests coneixements sobre temes relacionats amb la consciència i que ens hi trobem tots en el nostre dia a dia, també es puguin ensenyar en els centres encara que sigui a partir d’accions puntuals com les que us proposo a continuació.

Dades Cursos 21/22 i 22/23: 206 Xerrades-Taller, 54 centres, més de 5500 alumnes

 Curs 23/24: 33% de DESCOMPTE si es fa per primera vegada (Consultar preus)

Vídeo amb fragments en directe de la Xerrada-Taller «Rebel·la’t a favor teu!» que permeten veure què se n’enduran els alumnes després de fer-la

Material adjunt

S’adjunta un document PDF que és informatiu i us el podeu descarregar. Hi ha 2 documents més que són material que caldrà imprimir per als alumnes i als quals tindreu accés al acordar les dates.

1.- Presentació de la xerrada – taller «Rebel·la’t a favor teu!», en què trobareu el meu CV,  una breu presentació de qui sóc, una introducció sobre la pròpia xerrada – taller, els objectius que té, per a qui va dirigida, com es planteja i es porta a terme, horaris, preus i testimonis. Es recomana  fer-la a 1r o 2n de Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mig o Superior i Graus o Màsters Universitaris.

2.- Activitats del taller prèvies a la xerrada: són algunes qüestions que els alumnes hauran de respondre individualment (tingueu en compte que hi ha parts d’aquestes preguntes que s’acabaran de fer durant la xerrada) i que es recomana fer amb el tutor a l’hora de tutoria anterior a la xerrada.

3.- Resum de la xerrada, que s’imprimirà, però NO es donarà als alumnes fins després de la xerrada.

Aquests 2 últims els tindreu al fer la reserva. Es recomana imprimir les activitats prèvies, mentre que el resum es pot fer arribar als alumnes en format digital per correu electrònic o bé penjant-lo al moodle de tutoria. Al final de la pàgina podeu veure les tres formes de fer la reserva.

Valoracions de la xerrada-taller "Rebel·la't a favor teu!"

Un total de 556 alumnes i 18 docents han omplert de forma voluntària un qüestionari d’avaluació de la Xerrada-Taller amb les següents valoracions:

Explicació detallada dels continguts de la xerrada-taller «Rebel·la’t a favor teu!»

Testimonis

La veu d'alumnes i docents que han viscut les Xerrades-Taller "Rebel·la't a favor teu!"

“La xerrada em va servir de manera molt especial, vaig identificar el meu personatge molt ràpidament, i tota cosa que vas dir, em va ajudar molt. Considero que ens vas obrir la ment a tots, no només a mi, als meus amics també. Moltes gràcies per tenir l’amabilitat de vindre i parlar amb nosaltres.”

Sara A.

Alumna de l’Institut Les Corts (Barcelona)

“La valoració que han fet els alumnes ha sigut molt positiva. Han comentat que els has fet pensar molt i replantejar-se coses importants. Han manifestat que creuen que és molt interessant fer activitats d’aquesta temàtica.”

Raquel L.

Coordinadora de Batxillerat de l’Institut de Sabadell

“Em va ajudar a reconèixer comportaments que tinc que no sabia com gestionar-los i m’ha fet reflexionar sobre que puc fer per viure més feliç. M’hagués agradat que fos encara més llarga i va ser molt amena i interessant.”

Judith N.

Alumna de l’Institut Mediterrània del Vendrell

“Moltíssimes gràcies per la teva xerrada. Tant els alumnes com els professors han quedat encantats. Per tant, si et sembla, em quedo amb el contacte pel proper curs.”

Ainoa S.

Coordinadora de Batxillerat de l’Institut de la Roca del Vallès

“Holaa Jordi!! Me ha encantado mucho la charla de hoy, descubrí partes mías que no conocía, y yo como soy muy autoanalítica y considero que me conozco bastante, me ha sorprendido encontrar nuevas partes de mí.

Me encantaría seguir escuchando más charlas de estas o seguir conociéndome más, me gusta mucho el mundo de la inteligencia emocional y la psicología, aunque no me quiera dedicar (creo), pero es algo que siempre lo tengo presente.

Ha sido la charla más entretenida e interesante que he escuchado hasta ahora , en ningún momento se me ha hecho pesado y eso que llevaba un día somnoliento, pues esto me ha despertado, más bien quería que continuara y al finalizar he sentido una pequeña alegría, no sé muy bien el porqué pero me sentí de alguna forma comprendida. Gracias por el taller, ha sido espectacular!!”

Bea M.

Alumna de l’Institut les Corts de Barcelona

“La xerrada em va semblar brutal!! I als alumnes de 1r de bat els va encantar!”

Teresa R.

Tutora de 1r de Batxillerat de l’Institut de Vidreres

Com fer la reserva de la xerrada-taller: "Rebel·la't a favor teu!"

La podeu fer per tres vies; la primera per via telefònica al 648158966, la segona escrivint un correu electrònic a ruahviva@gmail.com i la tercera omplint el formulari de prereserva que hi ha a continuació i en pocs dies em posaria en contacte amb vosaltres. Moltes gràcies pel vostre interès!