Formació per alumnes

Acció directa sobre els alumnes adolescents
(4t ESO, Batxillerats i Cicles Formatius)

L’acció directa sobre els alumnes de l’Educació Postobligatòria de RUAHVIVA, està pensada per aportar eines d’autoconeixement i de consciència als adolescents i joves. Durant 10 anys he estat professor de Biologia de Secundària, i m’he adonat que ensenyem moltes coses que els alumnes no usaran mai més, i que en canvi, hi ha molts continguts relacionats amb el dia a dia que no s’ensenyen o no s’hi aprofundeix massa, i no per mala intenció, sinó simplement perquè no les hem après per nosaltres mateixos. 

Em refereixo sobretot a aquells continguts relacionats en l’àmbit de l’autoconeixement i en el dels vincles. Són en realitat una sèrie de coneixements i capacitats que en part s’adquireixen a partir de l’acció tutorial o de la implicació puntual d’algun dels altres membres de l’equip docent. És evident que tots els professors de secundària tenen prous coneixements per poder impartir la seva matèria, però en canvi no és tan evident que tinguin integrats coneixements i capacitats relacionats amb la gestió emocional, l’autoconeixement, la resolució de conflictes, afrontar situacions complicades,…simplement perquè, com deia abans, no les han treballat en ells. Per això, aquest projecte està pensat per donar suport i per aprofundir en l’acció tutorial que a més sovint es veu limitada per ràtios elevades i per poca disponibilitat de temps.

En el meu cas, per interès personal, m’he format durant els 10 anys que he exercit de professor de secundària en eines vinculades a l’acompanyament terapèutic, l’autoconeixement, el treball corporal i en una espiritualitat pràctica allunyada del dogmes i  de moralitats, pensada per portar-la al dia a dia. Tota aquesta formació que era en principi per a mi, ha acabat sent la meva passió, i l’interès per compartir-ho i ensenyar-ho ha fet que hagi deixat la Biologia i hagi engegat aquest projecte, per així aportar el meu granet de sorra  a fer que aquests coneixements sobre temes relacionats amb la consciència i que ens hi trobem tots en el nostre dia a dia, també es puguin ensenyar en els centres encara que sigui a partir d’accions puntuals com les que us proposo a continuació.

Dades dels tres cursos : 286 Xerrades-Taller, 60 centres, 7829 alumnes

 Curs 24/25: 1€ de descompte per alumne per nous centres (consultar preus)

Vídeo amb fragments en directe de la Xerrada-Taller «Rebel·la’t a favor teu!» que permeten veure què se n’enduran els alumnes després de fer-la

Material adjunt

S’adjunta un document PDF que és informatiu i us el podeu descarregar. Hi ha 2 documents més que són material que caldrà imprimir per als alumnes i als quals tindreu accés al acordar les dates.

1.- Presentació de la xerrada – taller «Rebel·la’t a favor teu!», en què trobareu el meu CV,  una breu presentació de qui sóc, una introducció sobre la pròpia xerrada – taller, els objectius que té, per a qui va dirigida, com es planteja i es porta a terme, horaris, preus i testimonis. Es recomana  fer-la a 1r o 2n de Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mig o Superior i Graus o Màsters Universitaris.

2.- Activitats del taller prèvies a la xerrada: són algunes qüestions que els alumnes hauran de respondre individualment (tingueu en compte que hi ha parts d’aquestes preguntes que s’acabaran de fer durant la xerrada) i que es recomana fer amb el tutor a l’hora de tutoria anterior a la xerrada.

3.- Resum de la xerrada, que s’imprimirà, però NO es donarà als alumnes fins després de la xerrada.

Aquests 2 últims els tindreu al fer la reserva. Es recomana imprimir les activitats prèvies, mentre que el resum es pot fer arribar als alumnes en format digital per correu electrònic o bé penjant-lo al moodle de tutoria. Al final de la pàgina podeu veure les tres formes de fer la reserva.

Valoracions de la xerrada-taller "Rebel·la't a favor teu!"

Un total de 556 alumnes i 18 docents han omplert de forma voluntària un qüestionari d’avaluació de la Xerrada-Taller amb les següents valoracions:

Explicació detallada dels continguts de la xerrada-taller «Rebel·la’t a favor teu!»

Testimonis

La veu d'alumnes i docents que han viscut les Xerrades-Taller "Rebel·la't a favor teu!"

Des del meu punt de vista és una de les millors xerrades que els fan. Crec que els fa veure realment com són i a aprofitar allò en el que poden destacar.

 

M.M.

Docent de l'Institut Ramon Coll i Rodés (Lloret de Mar)

Normalment les xerrades que ens fan són poc interessants, o bé ningú escolta ni participa, però aquesta no és la típica que es fa a totes les escoles i que al acabar saps el mateix que al principi. Crec que m’ha servit de molt per adonar-me de comportaments i conductes, tants meus com dels meus amics/companys, a partir dels quals poder reflexionar i millorar. M’agradaria poder fer més xerrades com aquesta!

M.D.

Alumne/a de l'institut Federica Montseny (Badia del Vallès)

Sincerament, penso que aquest tipus de tallers són beneficiosos perquè ens ajuda a conèixer a nosaltres mateixos i a veure comportaments que pensem que són normals quan en realitat són dolents i els hem de canviar per tal d’estar millor, i així trencar cercles tòxics que hem seguit generació darrere generació. A més, ens ajuda a comprendre les nostres emocions i no rebutjar-les com usualment fem la majoria.

A.T.

Alumne/a de l’Institut de Vilamajor

S’hauria de fer a tots els instituts de Catalunya, perquè he descobert parts meves que no sabia com identificar-les, i que ara sé quines són i les puc millorar, porto des del dia de la xerrada intentant millorar les coses que he descobert.

Anònim

Alumne/a anònim/a de l’Institut de Castellbisbal

La veritat que m’ha ajudat molt a entendre millor com soc i com actuo, a mi la veritat que tinc bastant més present el personatge que el jo, i m’ha servit molt trobar com diferenciar-los i entendre que totes les emocions són normals, i que les haig de deixar sortir per estar millor amb mi mateix. La manera com expliques fa entendret molt bé i a sentirse identificat. A més, el consell que em vas donar després de la xerrada on et vaig explicar el que em passaba m’ha servit molt i poc a poc vaig avançant. Moltes gràcies, de debó.

D.C.

Alumne/a de l’Institut Baix Montseny (Sant Celoni)

Crec que és molt beneficiosa, t’en adones de moltes coses i si tens intenció de ser millor et dona un cop de realitat, perquè crec que moltissima gent té un tret característic dels diferents personatges, jo per exemple em vaig veure identificada amb moltíssims, i veure que has d’espavilar i deixar de victimitzar-te.

E.G.

Alumne/a de l’Institut Alzina (Barcelona)

Com fer la reserva de la xerrada-taller: "Rebel·la't a favor teu!"

La podeu fer per tres vies; la primera per via telefònica al 648158966, la segona escrivint un correu electrònic a ruahviva@gmail.com i la tercera omplint el formulari de prereserva que hi ha a continuació i en pocs dies em posaria en contacte amb vosaltres. Moltes gràcies pel vostre interès!